Falešný tatarák

Tatarák asi znáte všichni. syrové maso ochucené o syrové vajíčko a jiné syrové věci. Abych nekecala, jsou chvíle, kdy ho s gustem zdlábnu, ale poslední dobou  se mu snažím vyhýbat. Vlastně jsem ho neměla už přes dva roky. Nejdřív jako těhotná a teď jako kojící se mu prostě vyhýbám. A upřímně, nechybí mi. (Suši ano!) Vlastně už dávno před těhotenstvím mi daleko víc zachutnal falešný tatarák. Nevím, kdo s ním přišel a odkud, ale je boží!

Ingredience

  • vařené brambory – nemusíte je nutně vařit kvůli tataráku, prostě vemte, co vám zbyde, na pořádnou porci pro dva potřebujete cca jednu porci vařenejch brambor
  • decka oleje
  • cibule – asi půlka, ale záleží na velikosti
  • sůl – hodně soli, brambory toho hodně sežerou
  • pepř – podle chuti
  • cca 2 lžičky sladké papriky a podle chuti přidejte i pálivou
  • plnotučná hořčice – cca 2 polévkové lžíce
  • sladký kečup
  • sojovka a worčestr na konečné dochucení, s tím fakt opatrně!
  • chleba – servírujeme na topince 😉

Postup

Vařené brambory (studené) nastrouhejte na jemno do mísy. Přidejte tak dvě polévkové lžíce oleje. A pak všechno ostatní =D Nebojte se toho, vlastně se to nedá moc zkazit. Podstatné je to pořádně osolit a hodně chuti i vůně dělá hořčice.

Na co si dát pozor? Na pálivou papriku, ve větší koncentraci může působit skoro hořce. Na sojovku, ta by to mohla celé až příliš přesolit. A na worčestr.

Servírování

Jak jsem psala výše, ideální je servírovat to na topince. Já mám ráda silnou, extravagantní vrstvu, manžel si dělá uhlazenou tenčí vrstvičku. V chřipkové sezoně není od věci potřít si topinku česnekem. Taky si můžete tatarák nabrat na talířek a topinku přikusovat. Záleží na vás, ale v každém případě vám přeju dobrou chuť a budu ráda, když se podělíte, jak se vám to podařilo =)

PS: původně tu mělo být pár fotek, ale někdo mi to sežral dřív, než jsem vytáhla foťák. Omlouvám se, ale moc mi to chutnalo =D

2 komentáře u „Falešný tatarák“

    1. Z rybího? Páni, o tom jsem nikdy neslyšela! Ale vzhledem k tomu, že ho nemusím ani v suši mě to nějak extra neláká…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *